Skip to main content

Veel gestelde vragen

Algemene vragen

  • Kan ik mijn website alleen bij Blue Creations hosten?

    Nee, dat is niet noodzakelijk, maar wel wenselijk. Ik heb namelijk geen invloed op de instellingen van een externe hosting server, en kan daarom ook niet de werking van je website garanderen. Ik breng alle hosting en domeinnaamregistraties onder bij Stip Hosting.

  • Hoe snel is mijn website klaar?

    Natuurlijk het liefst nog gisteren, maar helaas werk ik soms ook met een wachttijd. Op dit moment is de gemiddelde wachttijd voor een kleine website 3 tot 4 weken. Voor een XL website / webshop is de wachttijd op dit moment 2 maanden.

    Nadat ik gestart ben met het bouwen kan het heel snel gaan en kan ik je website binnen 2 tot 4 weken volledig opleveren.

  • Komt mijn website bovenaan in Google?

    Ik zou het graag voor je regelen, maar hierbij zijn we altijd afhankelijk van een aantal factoren, die voor een groot deel ook buiten mijn bereik liggen.

    Natuurlijk doe ik mijn uiterste best om je website technisch en tekstueel gezien zo goed mogelijk te optimaliseren van Google.

  • Kunnen we eerst persoonlijk kennis maken?

    Natuurlijk! Ik maak graag persoonlijk kennis met jou en je bedrijf. Zo krijg ik een beter beeld van jou als persoon en je bedrijf. Andersom kan ik me persoonlijk aan je voorstellen en weten we of er een klik is. Dat communiceert daarna ook stukken vlotter via de mail, telefoon of WhatsApp. Maak een afspraak en ik kom snel bij je langs.

  • Kan ik zelf mijn website aanpassen?

    Jazeker! Na het opleveren van je nieuwe website ontvang je van mij een mail met je gebruikersnaam en wachtwoord. Ook ontvang je de weblocatie waar je in kunt loggen. Hoe je de website aanpast lees je in de handleiding van YOOtheme Pro op deze website


Facturatie

  • Wanneer moet ik mijn website betalen?

    Ik bouw je nieuwe website op mijn eigen server. Zodra je akkoord geeft dat deze live kan, stuur ik je de factuur. Na ontvangst van je betaling wordt de website live gezet.

  • Wat is de betalingstermijn?

    Ik hanteer een betalingstermijn van 14 dagen

  • Kan ik in termijnen betalen?

    Ik snap dat een website, zeker als startende ondernemer, best een hele investering is. Bij de Website Blue is het daarom mogelijk om in 3 maandelijkse termijnen van € 300,- (excl. BTW) te betalen. Dit tarief is exclusief de domeinnaam en hosting van je website. Deze worden door Stip Hosting aan je gefactureerd.


Hosting en domeinnaam

  • Ik wil een webwinkel, werkt dat ook op jouw hosting?

    Natuurlijk! Alle extensies die je vindt in de Joomla Extensions Directory werken goed op onze hosting. VirtueMart is een extensie waarmee je een mooie, geavanceerde webshop kunt bouwen en de extensie werkt gegarandeerd goed op onze hostingpakketten.

  • Ik heb al een domeinnaam. Wat nu?

    Wil je een domeinnaam verhuizen naar Blue Creations? Dat kan. Ik help je met het wegverhuizen van je domeinnaam. Neem contact met me op.

  • Wat als ik meer ruimte nodig heb?

    Mocht de huidige ruimte niet voldoende zijn, dan kan je altijd overstappen naar een ander pakket. Bijvoorbeeld van website Blue 1 naar website Blue 2.


Gebruikte termen

  • Wat is webmail?

    Met Webmail kunt u e-mail op het internet lezen en versturen zonder een e-mailprogramma. U kunt dus op iedere PC met een internetverbinding uw e-mail lezen en versturen.

  • Wat is een autoresponder?

    Als u een autoresponder instelt voor een e-mailaccount dan ontvangt de afzender automatisch een vooraf ingesteld bericht als iemand u een e-mail stuurt. In het Control Panel van uw Hosting Account kunt u zelf autoresponders aanmaken voor verschillende e-mailadressen. U kunt hierbij zelf de tekst invoeren die mensen te zien krijgen in de automatische e-mail die terug ontvangen.
     
    Een autoresponder is erg handig als u afwezig bent. U kunt in de autoresponder communiceren wie uw taken overneemt of andere mededelingen doorgeven over uw afwezigheid.

  • Wat is een forwarder?

    Een forwarder is een e-mail account zonder mailbox. In plaats van de e-mail op te slaan in een mailbox, wordt die doorgestuurd naar een ander bestaand e-mail-adres. U kunt bijvoorbeeld de e-mail gericht aan This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.laten forwarden (doorsturen) naar uw bestaande mailbox (bijvoorbeeld: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.) bij uw internetprovider.

  • Wat is een subdomein?

    Een subdomein is het stukje adres dat voor uw domeinnaam kan staan (in de meeste gevallen www). Een webadres kan er bijvoorbeeld als volgt uit zien http://subdomein.domeinnaam.nl.

  • Wat is FTP?

    FTP staat voor File Transfer Protocol en wordt gebruikt om data te up- en downloaden. Met een FTP-account kunt u op internet of met een speciaal programma (bijvoorbeeld CuteFTP) bestanden up- en downloaden naar uw schijfruimte.

  • Wat is een Domain Pointer?

    Een domain pointer is een doorverwijzing van de ene naar de andere domeinnaam. U heeft bijvoorbeeld als domeinnaam uwbedrijf.nl en wilt dat bezoekers op uwbedrijf.com automatisch worden doorgestuurd naar uwbedrijf.nl.

  • Wat is PHP?

    PHP is de afkorting van "Hypertext Preprocessor". PHP is een server-side scripttaal. Dit wil zeggen dat de PHP-code op de  server wordt uitgevoerd. PHP wordt onder andere gebruikt om websites dynamisch te maken. Zo is PHP uitermate geschikt  voor het communiceren met databases en het verwerken van formulieren.

  • Wat is MySQL?

    Een database die goed met PHP te gebruiken is, is de MySQL database. Met behulp van PHP kunt u in een MySQL database gegevens toevoegen, wijzigen en verwijderen. MySQL maakt gebruik van de meest populaire en gestandaardiseerde
    databasetaal ter wereld: SQL (Structured Query Language).

  • Wat is dataverkeer?

    Dataverkeer is het totaal aantal MB's dat uw website genereert door middel van HTTP, FTP en email.

    HTTP verkeer wordt veroorzaakt door de bezoekers van uw website. Elke keer dat uw website wordt bezocht download de bezoeker namelijk de pagina naar zijn of haar pc. Wanneer u dus een bestand op uw website hebt staan van 1 MB en dat wordt 100 keer gedownload, dan heeft u 100 MB dataverkeer verbruikt (eigenlijk nog iets meer).
    Ook met FTP en e-mail worden bestanden verzonden van en naar de server.


Heb je nog vragen?